Vocaal Ensemble Multiple Voice uit Utrecht komt naar Soest!

Al meerdere malen heeft het koor hier gezongen en wederom brengt het een prachtig programma mee; ‘Salve Regina’, een heerlijk muzikaal menu samengesteld uit zeven Maria-gezangen van o.a. Verdi, Poulenc en De Victoria. De hoofdschotel wordt gevormd door de Missa Salve Regina van de Spaanse renaissance-meester Tomas Luis de Victoria. De delen van deze mis worden afgewisseld met meer eigentijdse Maria-composities van uiteenlopende origine en snit. Zo klinken onder meer Verdi’s sensibele lofzang op de maagd Maria, de exquise Maria-liederen van de Tsjech Bohuslav Martinu en het meditatieve Magnificat van de Estse componist Arvo Pärt.

Een spannend en recent gecomponeerd Salve Regina van de Britse componist Gabriel Jackson vormt het dessert van dit muzikale Maria-menu.

Een bijzonderheid is dat de dubbelkorige stukken van De Victoria, net als in zijn eigen tijd, worden begeleid door twee verschillende continuo-instrumenten: het eerste koor door orgel, het tweede koor door een bajón, een Spaanse bas-dulciaan (een renaissance-variant van de latere fagot). De inzet van deze instrumenten verleent het klankbeeld een bijzondere en authentiek Spaanse kleur.

Programma:

De Victoria: motet en mis Salve Regina a 8

Verdi: Laudi alla vergine Maria voor vrouwenstemmen

Poulenc: Salve Regina

Martinu: Vier Maria-liederen

Pärt: Magnificat

Strategier: Vier Maria-Antifonen

Jackson: Salve Regina

Uitvoerenden:

Vocaal Ensemble Multiple Voice

Paul de Kok, dirigent

m.m.v. David Jansen, orgel en Kim Stockx, bajón

Datum en locatie:

Zondag 27 juni 2010 – Soest, Oude Kerk (14.00 uur)

Zie ook www.multiplevoice.nl

Hopelijk tot ziens!